سازه CFS

سازه CFS

سازه CFS مانند اسکلت های فلزی از نوع تیر و ستون می باشد. این سازه عاری از هرگونه تیر ورق جوشی می باشد. این سیستم در آمریکا گسترش پیدا کرد و امروزه به دلیل کیفیت ساخت، سرعت بالا و مقاومت آن در برابر زلزله در کشورهای دیگر مانند انگلیس، کانادا، استرالیا، ژاپن و …. به عنوان یک جایگزین مناسب در سیستم های ساخت و ساز و ساختمانی، کارایی بالایی دارد.

ما در این مقاله به توضیح سازه CFS و برتری ها و مزایا آن پرداخته ایم:

مزایای سازه CFS

۱- داشتن اصالت و اعتماد در تهیه، تولید و اجرای این سازه

۲- امکان نصب مجدد سازه و عدم آسیب پذیری آن

۳- نبود صدای اضافی

۴- تأمین پنجره های تمام قد در این سیستم سازه ای

۵- امکان جابجایی، تغییر یا حذف دیوارها

۶- سرعت نصب بالا و حمل آسان آن

۷- کیفیت بالا و بسته بندی آسان آن

مواد سازه CFS با چوب خشک دیوارهای پیش ساخته، گچ خشک و سیمان وارد واکنش نمی شوند و در آب و هوای نامساعد باید از پوشش محافظتی G70 برای این سیستم استفاده شود. ضخامت آن هم یک هزارم اینچ است.

اجزای این سازه فولادی به صورت پالت یا دسته وجود دارند که با یک جرثقیل هم می توان آن را حرکت و جابجا کرد.

کاربردهای سازه CFS

۱- مراکز پتروشیمی، نیروگاهها

۲- ساختمانهای کارگاهی، مدیریتی و …

۳- مجتمع های رفاهی – خدماتی، مخابراتی و امدادی

۴- ساختمانهای ویلایی، مسکونی

۵- خانه های روستایی، مراکز بهداشت و مدارس

مهمترین ویژگی این سیتم فولادی، سبک بودن آن است. ساخت آنها در کارخانجات و توسط عینک های مخصوص صورت می گیرد، سپس در محل مورد نظر، نصب و اجرایی می شوند.

به خاطر این مقطع سازه ای که در کارخانه تولید می شود، این امکان فراهم می شود که ساخت آن بر اساس شرایط جغرافیایی و فاکتورهای مخصوص به آن صورت پذیرد. بدین ترتیب جزئی ترین موارد زیر ذره بین و با دقت خاصی انجام می شود که البته همه نکات فنی در مورد آن لحاظ می شود.فاکتور اصلی ورقه های فولادی این سیستم سازه ای، نیازمند به یک لایه بیرونی و یک لایه درونی می باشد، که از نظر ایجاد صدا و حرارت جلوگیری به عمل آورد و باعث می شود نتیجه مطلوب و نهایی را از دیدگاه مهندسان و  ناظران کسب کند. این سازه ها در ساختمانهای نهایت تا پنج طبقه مورد استفاده قرار می گیرند.  در سالهای اخیر استفاده از مقاطع فولادی سرد شده در ساخت ساختمانهای مسکونی، تجاری گسترش زیادی یافته است. نسبت زیاد مقاومت به وزن آنها که تاثیر چشمگیری هم در برابر زلزله داشته است از جمله محاسب این سیستم می باشد. سازه CFS در برابر آتش پوسیدگی، موریانه و … مقاومت زیادی از خود نشان می دهد که این هم یک برتری مهم این سیتم در مقابل دیگر سازه ها می باشد. این مقطع در اشکال هندسی متنوعی ساخته و تهیه می شود که معمولا شامل فرآیند اشکال غلتکی، پرس کاری و خمکاری می باشد.

امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.

 

 سازه CFS

این نوع سازه زیر مجموعه ای از سازه های فلزی بوده و ترکیب اعضای آن از نوع تیر و ستون میباشد،مقاطع ستون عمودی از نوع مقاطع باکس HSS (غیر جوشی) و تیرهای اصلی از نوع نیمرخ C و یا I شکل دوبل می باشد در هیچ یک از المانهای سازه CFS از مقاطع گرم نوردهمانند تیر آهن ناودانی یا تیر ورق استفاده نمی شودو کلیه اعضا از روش خم کاری به وسیله دستگاه رول فرمینگ تولید میشوند.بر خلاف سازه های فولادی سازهCFS عاری از هرگونه تیر ورق جوشی میباشد،و این امر مهم که سازه با اتصالات پیچ و مهره ای از اصالت برتری برخوردار است صرفا از طریق تبدیل اتصالات جوشی به پیچی میسر نمی شود همچنین حجم قابل توجهی از عملیات غیر صنعتی در حین تیر ورق سازی و کیفیت یکپارچه سازه را به چالش می کشد،سیستم سازه CFS با حذف عملیات مونتاژکاری،جوشکاری و سوراخ کاری دستی به یک فرآیند کاملا صنعتی از طریق خط تولید CNC تبدیل شده است

کاربرد های سازهCFS

-ساختمانهای مسکونی ،ویلایی منظبق بر انواع طراحی معماری

-شهرک سازی با استفاده از انواع مصالح نازک کاری

-ساختمانهای صنعتی

-ساختمانهای تجهیز کارگاه

-ساختمانهای روستایی(خانه روستایی،خانه بهداشت)

-ساختمانهای بین جاده ای(مجتمع رفاهی ،پایگاه امداد)

-ساختمانهای اسکان ضروری در مناطق زلزله زده